Vrsta mlijeka: kozje, ovčje i kravlje mlijeko
Vrijeme sazrijevanja: 8 mjeseci
Tvrdi sir Pegula dobiva se mješavinom kozjeg, ovčjeg i kravljeg mlijeka. Okusom za nijansu prevladava ovčji, kozje mlijeko mu daje posebnost, a kravlje mlijeko ublažava i uparuje navedeni miks okusa. Odlično se sljubljuje s jakim bijelim vinima kao što je Pinot Sivi. Sir Pegula diči se zlatom s natjecanja u Kasaidi u Austriji.
Kravlja skuta albuminski je sir dobiven iz kravlje sirutke i odlikuju ga mekoća i blagi okus.
Balans ovčjeg i kravljeg mlijeka u okusu i mirisu te ujednačenost teksture.
Umjerenog je mirisa te intenzivnijeg okusa koji karakterizira takve sireve s ovih područja.
VESNA LOBORIKA d.o.o.
Loborika 31, 52207 Loborika
Oib: 30284727414